top of page
  • Marieke Angenent

Nieuwe regels voor BTW voor grensoverschrijdende internetverkopen (o.a. webshop)

Op 1 juli veranderen de btw-regels voor grensoverschrijdende internetverkopen. Dit heeft gevolgen voor wanneer u goederen en/of diensten levert aan particulieren of BTW-vrijgestelde organisaties die in andere EU-landen wonen of gevestigd zijn. Denk met name aan webshops.


Als u als ondernemer meer dan € 10.000 omzet heeft in een kalenderjaar uit verkoop van goederen en diensten aan particulieren/BTW-vrijgestelde organisaties in andere EU-landen moet deze BTW in die andere EU-landen worden aangegeven en worden afgedragen. Dit is het uitgangspunt vanaf 1 juli a.s. Voor 2021 telt de omzet vanaf 1 juli a.s. mee voor de berekening van de € 10.000-grens.


Gelukkig is er vanaf 1 april a.s. de mogelijkheid om je als ondernemer te registreren bij de Nederlandse Belastingdienst voor het One Stop Shop -systeem (OSS). De omzet uit de afstandsverkopen kan dan één keer per kwartaal worden aangegeven via één portaal. Ook de betaling van de BTW op afstandsverkopen loopt dan via de Nederlandse Belastingdienst. Registratie in alle EU-landen waar afstandsverkopen plaatsvinden is dan niet meer nodig.


Wilt u meer weten over de voorwaarden die er zijn of acties die u moet ondernemen, neem dan gerust contact op.Comments


bottom of page